preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Vinka Žganca Zagreb

Login
Logo

Projekti

Raspored zvona

Jelovnik

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NOVO
Autor: Renata Cindrić, 24. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

postavljam Vam nove informacije vezane uz rad u školi od 25. 5. 2020. iz razloga što neki roditelji nisu mogli otvoriti Priloge pod tekstom prethodne obavijesti koji se nalaze pod Opširnije.

Srdačan pozdrav, ravnateljica

 

EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZAŠTITE ZA UČENIKE RAZREDNE NASTAVE

OD 25. SVIBNJA 2020.

Ove epidemiološke mjere vrijede samo za učenike od 1. do 4. razreda koji nastavu pohađaju u školi

od 25. svibnja 2020.

Mjere su izrađene prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

OBVEZE RODITELJA PRIJE DOLASKA DJETETA U ŠKOLU

  1. Roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu a dodatno će se još izmjeriti temperatura i u školi.
  2. Preporuka je da svaki dan prije odlaska u ustanovu, roditelj u djetetovu bilježnicu informativku upiše vrijednost izmjerene tjelesne temperature kod djeteta.
  3. Ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19 NE DOLAZI U ŠKOLU.
  4. Osoba koja ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili simptome COVID-19 ne smije pratiti dijete u školu.
  5. Osigurati djetetu 1 paketić papirnatih maramica za nos (staviti ih u torbu) i bočicu vode.

DOLAZAK UČENIKA U ŠKOLU

1. Dijete u školu dolazi samo ili u pratnji roditelja/staratelja ili neke druge osobe iz kućanstva, odnosno onako kako je u školu dolazilo prije proglašenja epidemije. 

2. Roditelji/skrbnici koji dovode i odvode djecu u školu to čine na način da ne ulaze u školu već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu. Djeca i roditelji, odnosno osobe iz istog kućanstva ne moraju držati distancu.

3. Djeca u školu dolaze u vrijeme kad je rasporedom ulaska predviđen ulazak u školu za njihovu odgojno-obrazovnu skupinu (razred) i pred ulaz namijenjen za njihovu odgojno obrazovnu skupinu.

  • Vrijeme ulaska odvija se prema sljedećem rasporedu:

Glavni ulaz u školu:

07:40........................... 3.c, 3.d                                   13:40.........................2.a, 2.b

07:50............................3.a, 3.b                                   13:50.........................2.c, 2.d

Ulaz kod bivše RN

07:00 - 07:40...................1.b .BORAVAK

07:40.............................1.a, 1.c                           13:40.........................4.a, 4.b, 4.c

07:50.............................1.d                                  13:50.........................4.d, 4.d

 

4. Na ulazu u školu djeca se ne grupiraju nego stoje u redu jedan iza drugoga i potiče ih se da drže distancu u odnosu na ostalu djecu. Nadzor nad ulaskom u školu provode učitelji .

5. Kod ulaska u školu djeca dezinficiraju ruke, mjeri im se temperatura i sa svojim učiteljem odlaze u razrede.

6. Nakon što svi učenici jedne odgojno-obrazovne skupine (razreda) uđu u razred i zauzmu mjesta, započinje ulazak druge skupine u školu.

7. U slučaju lošeg vremena, djeca od 7:30 mogu odmah ući u školu, bez zadržavanja na platou ispred ulaza – učiteljica će ih dočekati na ulazu i usmjeriti u prostor namijenjen radu njihove odgojno obrazovne skupine poštujući i pri tome mjere HZZJZ

BORAVAK UČENIKA U ŠKOLI

1. Djecu treba poticati na održavanje distance od druge djece i odraslih (fizičke udaljenosti) primjereno njihovoj dobi. O tome brigu vode učiteljice.

2. Djecu treba poticati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice kao i da ne stavljaju ruke i predmete u usta. O tome brigu vode učiteljice.

3. Djeca trebaju redovito i pravilno prati ruke prije i nakon konzumiranja hrane, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i uvijek kada ruke izgledaju prljavo.

4. Djecu treba poticati da kada kašlju i kišu prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju odbaciti u koš za otpad s poklopcem te odmah oprati ruke. Pri kašljanju i kihanju trebaju okrenuti lice od drugih osoba te izbjegavati dodirivanje lica, usta i očiju rukama.

5. Djeca ne bi trebala dijeliti čaše, šalice, drugo posuđe i pribor za jelo s drugom djecom.

6. Svako dijete samo postupa sa svojom odjećom i obućom, školskim priborom, torbama i knjigama te ih ne dijeli s ostalom djecom i ne dodiruje i ne uzima stvari druge djece.

7. Djeca ne nose zaštitne maske i rukavice. 

8. Kod potrebe odlaska na toalet ili pranja ruku, djecu se potiče na održavanje distance od ostale djece te se osigurava da ne bude preveliki broj djece u toaletima u isto vrijeme.

9. Tijekom boravka u školi i pod malim odmorima, djeca ne napuštaju prostoriju u kojoj se odvija nastava za njihov razred, osim potrebe odlaska na toalet i pranja ruku.

10. Školska prehrana odvija se u školskim učionicama i blagovaoni škole  prema dogovorenom rasporedu. Prije i nakon jela djeca trebaju oprati ruke, sukladno preporukama HZJZ. Mliječni obrok kuharice donose pred učionicu, a djetetu dijeli učiteljica.

ORGANIZACIJA NASTAVE U ŠKOLI

1. Nastava se u školi organizira za sve učenike od 1. do 4. razreda iz svih nastavnih predmeta.

2. U razredu s učenicima boravi učiteljica razredne nastave i učitelji predmetne nastave koji predaju strani jezik i izborne predmete u vrijeme kad po rasporedu imaju te predmete. 

3. Nastava TZK odvija se isključivo u otvorenim prostorima, odnosno u školskom dvorištu kad god je to moguće, ali na način da se vodi računa da se djeca ne uznoje – dakle, šetnja, lagane vježbe oblikovanja…

4. Kod izlaska učenika iz učionice u vanjski prostor škole treba voditi brigu da ne dođe do kontakta učenika jedne skupine (razreda) s učenicima u drugoj skupini.

 POSTUPANJE U SLUČAJU SUMNJE U ZARAZU KOD DJETETA

  1. Ravnatelj škole u dogovoru s nadležnim školskim liječnikom o svakoj sumnji na COVID-19 kod zaposlenika ili djece (o čemu roditelj/skrbnik ima obavezu hitno telefonom obavijestiti ravnatelja) obavještava nadležnog školskog liječnika. Posebno žurno i neizostavno ravnatelj obavještava nadležnog školskog liječnika u slučaju grupiranja sumnje ili zaraze COVID-19 (2 i više djelatnika i/ili djece sa sumnjom iz iste učionice/zgrade i sl.).

ODLAZAK IZ ŠKOLE

1. Odlazak učenika iz škole odvija se tako da ne dođe do kontakta učenika jedne odgojno obrazovne skupine s učenicima iz druge skupine.

2. Nakon završetka nastave djeca pod nadzorom učitelja/ice koji ima zadnji sat u njihovom razredu idu prema izlazu iz škole bez zadržavanja u ostalim dijelovima školske zgrade.

3. Nakon izlaska iz školske zgrade učenici se odmah upućuju svojim kućama i ne zadržavaju se u školskom dvorištu. 

4. Spremačica škole zadužena za prostor, odmah zrači isti i čisti ga prema uputama s pojačanom dezinfekcijom svih stolova, stolica, kvaka, umivaonika.

 

Ravnateljica škole

Renata Cindrić


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju