preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Vinka Žganca Zagreb

Login
Tražilica
Logo

Projekti

Raspored zvona

Jelovnik

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 

AKCIJA CRVENOG KRIŽA

Tradicionalna akcija Crvenog križa Zagreb provedena je u našoj školi od 10.3. do 13.3. 2020. Prikupili smo i uplatili 1500 kn. Zahvala svima koji su sudjelovali.

Akciju vodila učiteljica Marina Spaić.
 
 
 
HUMANOST NA DJELU

      Naša škola redovito se uključuje u humanitarne akcije Hrvatskog Crvenog križa i Hrvatskog Caritasa s ciljem poticanja humanosti kod djece i mladih. Redovito sudjelujemo u humanitarnim aktivnostima „Solidarnost na djelu“ i Zagrepčani Zagrepčanima“ u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, te humanitarnoj aktivnosti „Za 1000 radosti“ u organizaciji Hrvatskog Caritasa.
      Osim navedenih aktivnosti priključujemo se i ostalim humanitarnim akcijama u organizaciji drugih udruga ili samostalno organiziranih unutar Škole.

 

 

IMAM PRIJATELJA U UGANDI

Humanitarna akcija i projekt naše Škole

Naša bivša vjeroučiteljica, s. Elizabeta nalazi se u Ugandi / Afrika  gdje je sa još tri Školske sestre franjevke hrvatsko bosanske provincije pokrenula osnivanje Centra za pomoć siromašnoj djeci. Školovanje djece i mladih tamo je teško radi velikog postotka siromaštva koje je posebno prisutno u seoskim sredinama. Između ostalog djeca ne uspijevaju pohađati školu ili pak završiti osnovno ili srednje obrazovanje a kroz školovanje bi došli do bolje osobne budućnosti i budućnosti obitelji kojoj pripadaju.

Prošle godine naša škola odazvala se u humanitarnu akciju pomoći siromašnoj djeci u Ugandi, posebno u pogledu školovanja djece u mjestu Rwentobo gdje djeluju naše sestre. – misionarke. U ovoj školskoj godini ova započeta humanitarna akcija prerasla je u projekt: Imam prijatelja u Ugandi u koju se uključila naša Škola putem niza aktivnost planiranih Školskim kurikulom.

Ovdje citiramo dio zahvale koju su sestre uputile OŠ dr Vinka Žganca kao znak zahvale za do sada primljene darove.

„U ime sestara ove misijske zajednice u Ugandi i u osobno ime sve vas srdačno pozdravljam. Toplo se preporučujemo i nadalje vašoj dobroti i vašoj učiteljskoj ljubavi prema čovjeku i obrazovanju, prema siromašnima. Neka dobri Bog blagoslovi sav vaš rad i dobrotu!! Mir i dobro nek vas prate! Mwebare munonga – puno hvala! S. Elizabeta“.

 

Sastavila: pedagoginja Žaper

                                                                                                                                           

preskoči na navigaciju